A GE Healthcare kutatás-fejlesztési központot nyit Szegeden

A GE Healthcare bejelentette, hogy szegedi kutató-fejlesztő csoportja, mely orvosi képalkotó szoftverek fejlesztésével és azok elméleti hátterének kutatásával foglalkozik, a mai kor elvárásainak megfelelő high-tech irodába költözik. Az új irodában az eddigi közel 20 fős csapat mellé további 30 magasan képzett fejlesztői munkahely kialakítására lesz lehetőség. A K+F központ átadása mellett a Szegedi Tudományegyetem és a GE Healthcare hosszú távú stratégiai szerződést írtak alá annak érdekében, hogy közös kutatás-fejlesztési projektek valósulhassanak meg.

A GE Healthcare 2007-ben alapította meg a szegedi kutatási és fejlesztési részlegét az Egyetemi Klinika Parkban. A kezdetben háromfős csoport ötesztendős működése során folyamatosan bővítette tevékenységét és növelte az alkalmazott kutatók számát. A fejlődés ma bejelentett legújabb állomása a 430 négyzetméter alapterületű iroda Szegeden.

A hivatalos közlemény szerint az új központ missziója, hogy növelje a GE Healthcare technikai és tudományos szerepét, valamint elkötelezett befektetőként és munkaadóként hozzájáruljon a dél-alföldi régió fejlesztéséhez.

A központ megnyitásával párhuzamosan, a Szegedi Tudományegyetem és a GE Healthcare által megkötött stratégiai együttműködés keretében az egyetemi klinikák szakorvosai tudásukkal, ötleteikkel támogatják a GE Healthcare orvosi termékfejlesztéseit. A vállalat és az egyetem a jövőben induló orvosi szoftvertechnológiai tárgyú kutatási és fejlesztési projektekben partnerként előnyben részesíti egymást. a cég szakemberei vendégoktatóként támogatják az egyetemen folyó képzést, valamint a vállalat ösztöndíjat is biztosít az egyetem mester- és doktori képzésben résztvevő hallgatóinak és a hallgatók egyetemi témavezetőinek a vállalat által fontosnak tartott ipari kutatási és fejlesztési projektekben való részvételre.

Azóta történt

Előzmények