Globális szövetséget kötött a BT és a HP

Menedzselt szolgáltatási szerződésükre támaszkodva a partnerek közös értékesítési program indítására készülnek; az új megállapodás nyomán stratégiai szövetséggé alakul a korábbi szállító-ügyfél kapcsolat, melynek keretében közösen kívánják kiaknázni a globális infokommunikációs technológiai (ICT) piac új lehetőségeit. A két cég olyan lehetőségeket lát a kommunikációs és az informatikai szektor konvergenciájában, amely révén együtt biztosíthatják a bővülő ICT-piacon szolgáltatásaikat.

Az együttműködés első lépéseként a két vállalat 1,5 milliárd összértékű menedzselt szolgáltatási szerződést írt alá a következő hét évre. Ennek keretében a HP menedzseli majd a brit távközlési vállalat középkategóriás és asztali gépes IT-infrastruktúráját az Egyesült Királyságban, a BT pedig átveszi a HP beszédcélú és adatátviteli hálózatának, valamint terméktámogatási call centereinek üzemeltetési feladatait az európai, közel-keleti és afrikai országokat összefogó EMEA-régió területén.

A két vállalat szolgáltatásaival már ez év nyarától megcélozza az európai piac egyes nagyvállalatait, valamint a brit magánfelhasználói és kis- és középvállalkozói szegmenst. A feltételek és a lehetőségek javulásával a szolgáltatásokat további piacokra is kiterjesztik majd.

A BT Európa vezető távközlési szolgáltatóinak egyike. Alaptevékenysége részeként helyi, távolsági és nemzetközi távközlési szolgáltatásokat nyújt, valamint értéknövelt IT-szolgáltatásokat, illetve szélessávú és internetes termékeket és szolgáltatásokat kínál. Az Egyesült Királyságban a BT több mint 20 millió üzleti és lakossági előfizetővel, illetve 29 millió vonallal rendelkezik, és más engedéllyel rendelkező szolgáltatóknak is biztosít hálózati szolgáltatásokat. A tőzsdén is jegyzett BT Group plc holding tagvállalatai az Egyesült Királyság és más európai országok területén nyújtanak beszédcélú és adatátviteli szolgáltatásokat. Hivatalosan a BT Group teljes tulajdonú leányvállalataként működő British Telecommunications plc a holding cégeinek és eszközállományának tulajdonosa. A BT árbevétele 18 727 millió dollár, adózás előtti eredménye pedig 1 829 millió dollár volt a 2003. március 31-én zárt pénzügyi évben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények