Az első amatőr 3D-s városok a Google Earthben

A Google tegnap közleményben jelentette be, hogy a néhány hónappal ezelőtt elindított programjuk, a háromdimenziós városképek készítését serkentő Cities in 3D első eredményei már láthatóak a Google Earth segítségével.

Ezt a programot a településeknek, önkormányzatoknak, intézményeknek szánták, hogy ezek a közösségek a Google technológiája segítségével mutassák be, népszerűsítsék magukat. Az első fecskék által készített háromdimenziós modellek most már elérhetőek a Google Earth segítségével, csak be kell kapcsolni hozzá a 3D Buildings layert, majd oda kell navigálni az adott városhoz.

McMinnville
McMinnville

Bár a programot azóta kiterjesztették már Európára is, de egyelőre vállalkozó kedvű észak-amerikai városok láthatóak három dimenzióban: többek között Amherst, Massachusetts; District of Columbia; Greenville, South Carolina; Jamestown, New York; McMinnville, Tennessee; Metropolitan Government of Nashville & Davidson County, Tennessee.

A részvétel menete egyébként a következő: először is jelentkezni kell a 3D Cities honlapján a programba. Ezek után a Google SketchUp nevű alkalmazással el kell készíteni a modelleket, amelyeket aztán a Google 3D Warehouse honlapján be is lehet mutatni, illetve fel lehet tölteni őket a Google Earth adatbázisába.

Azóta történt

Előzmények