Naponta 160 ezer androidos telefont adnak el

Úgy tűnik, a Google mobilos operációs rendszere rohamléptekkel hódítja meg a piacot, legalábbis ez derül ki a cég e területen felelős alelnökének, Andy Rubinnak tájékoztatójából, aki egy szakmai találkozón tegnap közölte, hogy jelen pillanatban másodpercenként két Androidot futtató okostelefont aktiválnak, ami azt jelenti, hogy naponta 160 ezer ilyen készülék talál gazdára.

Az Android folyamatosan növekvő pályára állt: míg februárban napi 60 ezer új készülékkel számoltak, ez az adat a múlt hónapban 100 ezerre emelkedett, a júniusi számok pedig már a 160 ezret mutatják. E stabil és nagy mértékű emelkedés mögött természetesen az áll, hogy egymás után jönnek ki a Google rendszerét alkalmazó cégek (például a HTC, a Motorola stb.) új termékeikkel. A tendencia valószínűleg tartós marad, mivel hamarosan a Samsung is jelentkezik ilyen termékekkel, és a Motorola is újabb ilyen telefonokat dob piacra.

Rubin utalt arra is, hogy az Androidra írott alkalmazások köre is robbanásszerűen bővül, jelenleg 68 ezer felhasználói program érhető el az Android Market keretei között, s néhány hónapon belül ez a szám el fogja érni a százezret.

Azóta történt

Előzmények