A robotok elveszik a munkát, és adnak helyette valami jobbat

A Google húsz dollárt fizet óránként azért, hogy nézzük, ahogy az önvezető autó rója az utakat, aztán elmeséljük, milyen volt.

Húsz dollárt fizet a Google azoknak, akik szívesen üldögélnek napi 6-8 órát egy autó volánja mögött, amit csak extrém esetben kell vezetniük, például ha a mesterséges intelligencia úgy dönt, hogy belehajt egy buszba, vagy letarolna egy komplett várost.

A heti öt napos munkára minimum bachelor diplomával rendelkező jelentkezőket vár a vállalat, akik erkölcsi bizonyítvánnyal, makulátlan jogosítvánnyal és jó kommunikációs készséggel rendelkeznek, illetve képesek percenként legalább 40 szót legépelni. Lehetőség szerint az Arizona államban, Phoenixben élőkre támaszkodna a keresőóriás. A pályázókat a Google közvetlenül alkalmazza, a szerződés pedig 12 vagy 24 hónapos határozott időre szól.


(forrás: PCMag) [+]

A kocsiban egyébként két ember utazik, az egyik szükség esetén beavatkozik, illetve folyamatosan figyeli a szoftver működését, a másik pedig egy mérnök, aki nem az útra figyel, hanem a jelentéseket, visszajelzéseket rögzíti. A hatórás műszakért tehát 8,67 millió forint jár egy évre, a teljes munkaidőt pedig 11,56 millió forinttal honorálja a vállalat. Arról nincs információ, hogy a Google alkalmazottaknak járó juttatási csomag (étkezés, kerékpárhasználat, stb) is jár-e a sofőröknek.

Azóta történt

Előzmények