Már nem béta a legújabb Google Chrome

A Google Chrome márciusban aktiválta az úgynevezett béta-csatornát, ahol a tesztverziók érhetőek el, s akkor merész lépéssel ugrottak is egyet verziószámban, 2.0x-re. Az akkor bejelentett változtatások tesztelése véget ért, s most már bekerültek a stabil verzióba (2.0.172.28).

A fejlesztés apró lépésekkel halad előre, de összességében elmondható, hogy egyre jobb a böngésző. Amire nagyon ügyelnek, az a sebesség, a Chrome egyik legnagyobb vonzereje, s az új WebKit renderelő motor, illetve a frissített JavaScript motor, a V8 valóban beváltotta az ígéreteket. Emellett összesen körülbelül 300 hibát is kijavítottak, ezzel jelentősen növelték a böngésző stabilitását.

Néhány kisebb jelentőségű új eszköz is megjelent, főként felhasználói igényeket kielégítendő. Mostantól egy kattintással eltüntethetőek az új fülön található bélyegképes linkek, melyek a leggyakrabban látogatott oldalakra navigálnak el. Szintén fontos kényelmi funkció, hogy az F11 lenyomásával (esetleg menüből) átkapcsolhatunk teljes képernyős nézetbe. Ugyancsak hasznos eszköz az autokitöltés, a böngésző megjegyzi az egyszer már beírt adatokat, s később felajánlja azokat. Ezeket az adatokat szükség esetén a menüből törölni is lehet.

A frissítések automatikusan települnek.

Azóta történt

Előzmények