Bővült a Google Earth: már a Holdra is utazhatunk

A holdra szállás negyvenedik évfordulójának tiszteletére a washingtoni Newseumban a Google tegnap ünnepélyes keretek között mutatta be a Google Earth új eszközeit, melyeket a virtuális Holdon helyeztek el. Ezzel négyre bővült a szolgáltatáskínálat: a Google Föld bolygónk felszíne, a Mars, illetve az égbolt mellett most már a Holdat is tartalmazza.

A Google Hold eszközei leginkább az Apollo-expedíciókat mutatják be látványosan: háromdimenziós modelleket készítettek a holdra szállásról, Buzz Aldrin (Apollo 11) és Harrison „Jack” Schmitt (Apollo 17) vezetésével végigkísérhetjük az űrhajósokat modellezett utazásaikon, megnézhetjük a Google Lunar X-PRIZE versenymunkáit stb. Egyéb külsős fejlesztők mellett a legtöbb segítséget a Google a NASA-tól kapta, akikkel még 2005-ben kötöttek együttműködési megállapodást.

A Google Hold természetesen hasonló felépítésű, mint a Google Föld: műholdképek alapján készült a felszín, a layerek segítségével hozzáférhetőek az űrszondák, illetve expedíciók által készített képek, régi térképek, felkerültek azok a tárgyak, eszközök, melyeket az űrhajósok a Holdon hagytak stb.

A szolgáltatás használatához a Google Föld legújabb, 5.0-s verziója szükséges, ahol a felső menüsorban választhatjuk ki a Holdat.

Azóta történt

Előzmények