Ingyenes lett a Google Föld extra változata

A hivatalos blogon jelentette be tegnap Stafford Marquardt termékmenedzser, hogy a vállalat egy eddig fizetős szolgáltatást, a Google Föld Pro változatát ingyenessé tette. Ez nem akármilyen kedvezmény, hiszen a prémium verzióért eddig évi 399 dollárt (több mint százezer forintot) kellett fizetni.

A Google Föld Pro jó néhány olyan lehetőséget tartalmaz, amelyeket profiknak készítettek, ahogy a szolgáltatás leírásában olvasható: a filmkészítő eszközzel például az energia- vagy más közműszolgáltatással foglalkozó cégek helyadatokat mutathatnak a potenciális ügyfeleknek; a nagy felbontású képfedvények egyszerűsíthetik a mérnök- és tervezőirodák helyszínterveinek elkészítését; míg a demográfiai adatok réteg az ingatlancégek számára teszi lehetővé következő piaci célpontjuk beazonosítását. Ez a változat emellett nagyobb felbontású nyomtatási képeket ad.

Az ingyenes használathoz a program telepítése után egy űrlap kitöltésével lehet aktiváló kulcsot igényelni. (A korábbi fizetős ügyfeleknél nincs változás.)

Azóta történt

Előzmények