Új vezető a Google Magyarország élén

Heal Edina
Heal Edina

Heal Edina lett a Google Magyarország új vezetője – jelentette be ma a cég. Az internetvállalat hazai képviseletének első irányítója Peresztegi Zoltán volt, aki 2007 elejétől 2009 decemberéig volt e pozícióban, ő a távozását a Twitteren jelentette be. Mostanáig a poszt betöltetlen volt.

Heal Edina szeptember végétől vezeti a magyarországi képviseletet, első két hetét a cég külföldi irodáiban tölti. Az új vezető a vállalat hazai növekedését és további fejlesztését tekinti legfontosabb céljának. „Örömmel csatlakozom egy olyan szervezethez, mely jövőbe mutató technológiáival és ötleteivel támogatja a felhasználókat. Azon fogok dolgozni, hogy ezeket a dinamikus és előremutató tevékenységeket támogassam, mind nemzetközi, mind hazai szinten” – idézi a kinevezéséről szóló sajtóközlemény Heal szavait.

Heal Edina sokéves, nagyobb reklámügynökségeknél végzett munka után a zeneiparban dolgozott, Franciaországban és Angliában élt. 1998-tól két éven át a Polygram lemezkiadó marketingigazgatójaként, majd az EMI ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. Londoni tartózkodása idején saját vállalkozást indított: ez gyerekcipők tervezésével és gyártásával foglalkozott.

2004-ben tért vissza Magyarországra, ahol a Sláger Rádió vezérigazgató-helyetteseként, majd vezérigazgatójaként dolgozott. A rádió megszűnése után indult a Magyar Rádió elnöki pályázatán. Kinevezéséről elsőként a Mmonline.hu számolt be a hétvégén.

A hazai képviselet egyben bejelentette, hogy szeptember közepétől Radosavljevic-Szilágyi Krisztina tölti be a Google Magyarország kommunikációs és public affairs feladatokért felelős menedzseri pozícióját.

Előzmények