Megérkezett Európába a Google zenei szolgáltatása

A cég a támogatási oldalán közölte, hogy a májusi fejlesztői konferencián bemutatott, a Google Playen elérhető zenei szolgáltatás, a Music All Access mostantól már kilenc európai országban is hozzáférhető: Ausztriában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Írországban, Luxemburgban, Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban. A bevezetéskor csak az USA-ban működő szolgáltatás ezeken kívül Ausztráliában és Új-Zélandon is használható.

A zenei streamszolgáltatások piacán megjelenő új versenytárs – csakúgy, mint az Egyesült Államokban – 30 napos próbaidőszakot is kínál, emellett szeptember 15-éig akciót hirdet, addig havi 7,99 eurórért lehet előfizetni, utána 9,99 lesz az ár. (Kivéve az Egyesült Királyság, ahol a számok ugyanezek, de ott fontban kell fizetni ennyit – az USA-ban is ugyanennyi, viszont ott meg dollárban.)

google all access

A szolgáltatás elindítását az tette lehetővé, hogy a Google sikeres tárgyalásokat folytatott a nagy zenei kiadókkal, így az előfizetők 18 millió zenéhez férhetnek hozzá. A többi ilyen szolgáltatáshoz hasonlóan itt is van felhasználóiviselkedés-elemzés, a rendszer ez alapján fogalmaz meg ajánlásokat, emellett van lehetőség az offline zenehallgatásra is. A digital locker nevű funkcióval a felhasználó 20 ezer tételt tárolhat és szervezheti őket.

Azóta történt

Előzmények