Holnap indul el a Google androidos mobilfizetési rendszere

Május 26-án a végéhez ér a már rég bejelentett projekt: a The Wall Street Journal értesülései szerint a Google holnap fogja bejelenteni a többek között a MasterCarddal és a Citigrouppal kifejlesztett mobilfizetési rendszerét, melyet néhány nagyobb amerikai városban el is indítnak. A szerződést már több nagy amerikai céggel megkötötték, és a hírek szerint elsőként New Yorkban lesz elérhető a szolgáltatás. A Bloomberg hírügynökség információi szerint az Androidon futó alkalmazás a Sprint Nextel hálózatába tartozó telefonokon működik majd.

A már a világ sok részén alkalmazott mobilfizetési piac az Egyesült Államokban még csak most van kialakulóban, és erős verseny várható, a Google konkurenciája lehet például a három nagy amerikai szolgáltató, az AT&T, a Verizon és a (most már az AT&T-hez tartozó) T-Mobile USA által kialakított, szintén a beindítás küszöbén álló rendszer, az Isis, de a Visa is hasonló lépésre készül.

A részletekre még várni kell a holnapi bemutatóig, de a Journal úgy tudja, hogy a Google nem arra koncentrál, hogy a tranzakciós díjakból jusson tetemes bevételhez, ahogy ez egyébként szokás ezen a piaci területen, hanem inkább arra helyezik a hangsúlyt, hogy a kereskedők helyfüggő hirdetésekkel bombázhassák az androidos telefonok tulajdonosait, így növeljék forgalmukat, s ezzel együtt a Google reklámbevételeit. A technológiáról annyit tudni, hogy az úgynevezett kis hatósugarú adatátvitelt (Near-Field-Communication – NFC) használják.

Azóta történt

Előzmények