A Google a Readert is integrálja a Google+-ba

A Google Reader hivatalos blogjában Alan Green fejlesztőmérnök jelentette be tegnap, hogy elindították az RSS-olvasó integrációját a vállalat egyik kiemelt termékének szánt, közösségi szolgáltatásba, Google+-ba.

Hirdetés

E folyamat egyik lépése, hogy először is takarítanak egy kicsit, kiveszik mindazokat a közösségi eszközöket, melyekre az integráció után nem lesz szükség, például a barátválasztást, a követést és a linkek megosztását. Mindezek a funkciók természetesen az egyesítés után is elérhetőek lesznek, de már a Google+ követelményeinek megfelelően, ezzel együttműködve.

A Reader egy igen népszerű Google-termék, nagyon sokan használják, ezért már érkeztek is kisebb-nagyobb mértékű felháborodást tükröző reakciók a változtatás hírére – ahogy az a jól bevált, sokak által igénybe vett szolgáltatások esetében szokott lenni egy nagyobb mértékű átalakításkor. A fejlesztők viszont igyekeznek mindenkit megnyugtatni, hogy minden felhasználónak megadják a lehetőséget, hogy adataikat (feliratkozásokat, megosztott tartalmakat, ismerősöket, a kedvelt, illetve a címkézett tartalmakat) exportálják egy másik RSS-olvasóba, ha nem felel meg nekik az új rendszer.

A frissítés a jövő hét folyamán történik meg, a fejlesztői blog szerint először egy teljes új felületet vezetnek be – hasonlóan, mint a Gmail esetében, melynek átszabásáról egy kiszivárgott információ alapján ma adtunk hírt –, majd sor kerül a működésbeli integrációra is.

Azóta történt

Előzmények