Meztelenség: a Google és a Reddit is szigorít

A Google után a Reddit is bejelentette, hogy szigorúbb szabályokat alkalmaznak a jövőben a meztelenséget tartalmazó vagy szexuális tartalmú képek esetében – valószínűleg mindkét cég döntésének hátterében a fél évvel ezelőtti botrány áll, amikor hírességek ellopott meztelen fotóit posztolták a Twitterre és a Redditre.

A Reddit vezetője közölte, hogy március 10-től az olyan képeket és videókat, melyeken meztelenség vagy szexuális tevékenység látható, csak akkor engednek nyilvánossá tenni, ha a rajta szereplő ehhez hozzájárulását adta, illetve minden kifogásolt képet törölnek, ha a rajta szereplő ezt e-mailben kéri a cégtől.

A héten a Google is hasonló bejelentést tett, amikor a Blogger szolgáltatásuk szabályzatát megváltoztatták: törölni nem fognak, de egy jövő hónap végén esedékes frissítés után minden olyan március 23-a előtt létrehozott blog, melyben szexuális tartalom található, automatikusan privát állapotba vált át, vagyis csak a tulajdonos, illetve az általa kiválasztott személyek láthatják. A felhasználók ezek után dönthetnek: eltávolítják a tiltott tartalmakat, és így újra nyilvánossá tehetik blogjukat, vagy maradnak a privát módban, ám ekkor tartalmaik nem jelennek meg a Google keresőjének találatai között.

Természetesen máshol is vannak a felnőtt tartalmak feltöltésére szabályok, de ahány cég, annyi megoldás: a Facebook például tilt mindent, míg a Twitternél panaszra távolítanak el tartalmakat.

Azóta történt

  • Tízéves a Reddit

    Már az első bejegyzést is leszavazta a közönség, azóta viszont brutális mennyiségű pozitív visszajelzés érkezett.

  • Pornót csak este tíz után!

    Eszement szabályok nemcsak Magyarországon születnek.

  • Újít a Reddit: jön az Upvoted

    A közösségi oldal legérdekesebb anyagaiból válogatnak majd. Sem hozzászólni, sem értékelni nem lehet a megjelenő híreket.

  • Az online pornó legyőzte a Playboy-t

    A papíralapú kiadásból érdeklődés hiányában eltűnnek a meztelen nők, helyükre provokatív, de ruhában pózoló modellek kerülnek.