Közösen fejleszt AI-rendszereket a Google és a Siemens

Mindkét vállalat azt dobja be a közösbe, amiben a legjobb e szegmensben.

A Google hétfőn jelentette be, hogy partnerségi megállapodást kötöttek a Siemensszel ipari mesterségesintelligencia-rendszerek fejlesztése céljából.

A konkrét terv szerint a Siemens integrálja a Google Cloud adatelemzési és AI-képességeit automatizálási portfóliójába (Digital Industries Factory Automation). Elképzeléseik szerint az integráció következtében vállalati ügyfeleik számára könnyebben végrehajthatóak lesznek az adatelemzési folyamatok, egyszerűbben és hatékonyabban működtethetőek a felhőalapú AI-, illetve a gépi tanulásra alapozott modellek, valamint a hálózatiszoftver-fejlesztés minősége is javulhat.

A Google szóvivője a megállapodásról elmondta, hogy a következő hónapokban fokozatosan építik be a Siemens termékeibe a megoldásaikat, majd kialakítják azok felhasználási módját. Az első lépések a minőségellenőrzés, illetve a gyártósori gépek felügyeletének, karbantartási ütemezésének automatizálása területein zajlanak, mivel ezek a megoldások népszerűek, ugyanis jelentős előnyökkel járnak az ipari szereplők számára.

Ugyanakkor a vállalatok képviselői közölték, hogy bár örvendetes a fejlődés, jelenleg még messze a lehetőségei alatt teljesít az AI az ipari folyamatokban, és ennek oka nem egyszer az ódzkodás vagy pedig a rossz tapasztalatok. Épp ezért kívánnak könnyen használható megoldásokat kínálni a vállalatoknak.

Azóta történt

Előzmények