Újabb lenyűgöző Google-szolgáltatás indult el

Újabb mutatós szolgáltatást indított a Google, mely bár technológiai értelemben nem újdonság, nem alkalmaz forradalmian új fejlesztéséket, ám a meglévő technológiákat és adatbázisokat a projekt keretében kifejezetten vonzó, felhasználóbarát módon használták fel.

A World Wonders Project saját weboldalán szervezi össze a világ legszebb helyeit – jelenleg 132 történelmi helyet 18 országból (például Pompeji vagy Stonehenge) –, és az itt kínált virtuális túrákban szinte minden olyan megoldást felhasználnak, amelyet a Google egyenként nagy sikerrel üzemeltet: az alap természetesen a 3D-s panorámaképek megmutatására szolgáló Street View, de megjelennek itt a 3D-s modellek, valamint a YouTube kapcsolódó videói is. Megjegyzendő – ahogy a hivatalos blogbejegyzésben Melanie Blaschke, a World Wonders Project termékmenedzsere külön fel is hívja rá a figyelmet –, hogy a Street View panorámaképeinek egy részét a különleges helyeken a nagyobb részletesség okán nem autóval, hanem triciklikről készítették.

Az információtartalmat bővíti, hogy a Google a projekt kapcsán együttműködik több szervezettel is, például az UNESCO-val vagy a műemlékvédő világszervezettel, a World Monuments Funddal.

Az oktatási célokat jelzi, hogy a projekt keretében letölthető, órákon felhasználható anyagokat is kínálnak.

Azóta történt

Előzmények