Pénzt kér a Google új technológiákat fejlesztő részlege

A Google az X Lab divíziónál is leépítéseket hajt végre, és a projektekre külső forrásokból várja a befektetéseket.

Amint arról már többször beszámoltunk, az idei évben is folytatódnak majd a leépítések, bár ezúttal valamivel célzottabban, mint eddig. A Google már több körben is bocsájtott el dolgozókat, és a trend folytatódik. Ezúttal az X Lab divíziót érintik a leépítések, azt a részleget, amely az új technológiákat hivatott fejleszteni.

A Bloomberg szerint nem csak emberek tucatjait küldik el a részlegtől, hanem ezentúl külső forrásoktól várják a befektetéseket. Olyan struktúrára váltanak, amely révén az ötleteket könnyebben vihetik ki a részlegből, az Alphabet vagy külső befektetők támogatásával. A leépítéseket állítólag a support részlegre fókuszálják.

Az Alphabet kutatási részlege olyan projekteken dolgozik, mint a fénysugárral, távoli területekre internetet szóró Taara vagy éppen a Waymo önvezető technológia, a Wing drónszolgáltatás vagy a Verily Life Sciences egészségügyi tech startup.

A jelentés szerint most kockázati tőkebefektetőkkel, állami vagyonalapokkal és privát befektetőkkel is egyeztetnek tőkebevonásról. Az X Lab részleget is magába foglaló üzletág a harmadik negyedév során 1,19 milliárd dolláros veszteséget hozott az Alphabet számára, de a költekezések visszafogása után ez előrelépés volt.

Azóta történt

Előzmények