Ingyenes szoftverrel támogatja a Graphisoft a nepáli újjáépítést

A cég sajtóközleményben jelentette be, hogy a francia Architectes de l’Urgence szervezet kérésének megfelelően a Graphisoft három ArchiCAD ingyenes licenszével támogatja a nepáli tragédiát követő újjáépítést. Az ArchiCAD lehetővé teszi a felhőalapú, csapatmunkában való tervezést, így a világ bármely pontjáról be lehet vonni specialistákat a munkába. A támogatás a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány közreműködésével jut el a rászorulókhoz.

Mint a közleményben írják, a cég franciaországi partnerét, az Abvent S.A.-t kereste meg az Architectes de l’Urgence, hogy a nepáli földrengést követő újjáépítés során nagy szükségük lenne a rekonstrukciót támogató korszerű tervezőszoftverre.

„Sajnos a nepáli katasztrófa tragédiáját nem tudjuk enyhíteni, de kötelességünknek érezzük, hogy lehetőségeinkhez mérten részt vegyünk a károkat követő újjáépítésben. Bízom benne, hogy az ArchiCAD tervezőszoftverünk is hozzájárul a szerencsétlenül járt, otthonukat elvesztő emberek életkörülményeinek visszaállításához” – nyilatkozta Szövényi-Lux Miklós, a Graphisoft stratégiai kapcsolataiért felelős vezetője.

Azóta történt

Előzmények

  • Magyarországon is bővít az SAP

    Átadták az SAP új irodaépületét a budapesti Graphisoft parkban. A 120 embernek helyet adó új irodára az üzleti szoftvercég bővülése miatt volt szükség: a vállalatnál tovább zajlik a létszámbővülés, hamarosan egy új szolgáltatási központot építenek fel Budapesten.