Gyermekéleteket mentett az Oracle adománya

Az Oracle Hungary 2005 augusztusában adományozott egy személyautót a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak, és így elindulhatott Magyarországon az első – és máig egyetlen - gyermek-mentőorvosi kocsi (úgynevezett MOK). Az elmúlt másfél évben a MOK 750 súlyos, esetenként életveszélyes állapotú gyermeken segített, autópályákon baleseteknél, gázolásoknál, gázrobbanásnál, újraélesztéseknél, ikerszülésnél a Velencei-tótól Gödöllőn keresztül a Pilis-hegységig.

A 2005-ben adományozott autó a gyermekmentéshez szükséges speciális felszerelésével és gyermek szakorvosaival a 0-14 éves korú gyermekek gyors és magas szintű ellátását teszi lehetővé Budapesten és környékén. A több mint 12 millió forint értékű MOK a gazdasági szféra szereplőinek adományaiból jött létre: az autót az Oracle Hungary bocsátotta az alapítvány rendelkezésére, míg a speciális műszerek és a felszerelés költségét többek között a Philips Medical Systems, az Astra Zeneca, a Sárközi Szilasi és tsai ügyvédi iroda, a Medtronic és a Medplan cégek fedezték.

Az autó nagy előnye, hogy kis méreténél fogva – és az állandó telephelyül szolgáló Bethesda Gyermekkórház kedvező elhelyezkedése révén – a nagyméretű rohamkocsikhoz képest gyorsabban, legkésőbb 10-15 percen belül eljuthat Buda és Pest bármelyik részére.

Azóta történt

Előzmények