Hacker-maraton az UniCredittel

A pénzjutalmas versenyre jelentkezhetnek a kreatív fejlesztők és a fintech szegmensben kitörésre vágyók is.

Az UniCredit a szlovén ABC Acceleratorral partnerségben meghirdette az első UniCredit Hackathon CEE nemzetközi versenyt, amelyre 2017. szeptember 2-3-án kerül sor Ljubljanában.

A Hackathon, vagyis hacker-maraton, egy intenzív, két napon át tartó folyamatos verseny innovatív és kreatív emberek számára, ahol a résztvevők csoportokban dolgoznak ki megoldásokat az új pénzforgalmi irányelv (PSD2) kihívásaira.

PSD2

A PSD2 (a pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló új uniós irányelv) értelmében az uniós pénzügyi intézmények – több más új szabály mellett – a jövőben kötelesek harmadik fél szolgáltatók számára hozzáférést biztosítani az általuk vezetett ügyfélszámlákhoz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az UniCreditnek és versenytársainak – az ügyfelek megfelelő felhatalmazása alapján – ki kell adniuk az ügyfélszámlákkal kapcsolatos információkat, és kötelesek teljesíteni a harmadik fél szolgáltatókon keresztül érkezett megbízásokat.

Felkészülés

A versenyen független fejlesztők, fintech startupok és szoftverfejlesztők képviselői, illetve a jövő független gondolkodói mellett az UniCredit érdeklődő munkatársai közösen ötletelnek majd azon, hogy az új pénzforgalmi irányelv keretein belül hogyan lehet értéket teremteni az ügyfelek és a bank számára.

A Hackathonon a feladat az új pénzforgalmi irányelvből kiindulva a következő lesz: „Hogyan használhatjuk az ügyfélszámlákkal kapcsolatos információkat értékteremtésre?” Ez jelentheti például ügyféladatok elemzésére szolgáló platformok fejlesztését, aminek célja a még jobb ügyfélélmény.

A résztvevők a világ bármely részéről jelentkezhetnek 2017. augusztus 24-éig a http://www.abc-accelerator.com/UniCreditHackathonCEE/ oldalon.

A győztes csapatok pénzjutalomban részesülnek, és lehetőséget kapnak arra, hogy projektjüket bemutassák az UniCredit Group CEE Division menedzsmentje számára szeptember 7-én, Ljubljanában. A győztes csapatok tagjai arra is meghívást kaphatnak, hogy a későbbiekben részt vegyenek a megoldás bevezetésében.

Azóta történt

Előzmények