Hacktivity: még lehet előadónak jelentkezni!

Az idei Hacktivity biztonsági konferencia szervezői az elmúlt napokban két fontos információt tettek közzé a rendezvény honlapján: egyrészt meghatározták a Hacktivity helyét és időpontját, másrészt meghosszabbították az előadásra jelentkezés határidejét.

A 2012-es Hacktivityt, mely hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, egyúttal ismeretterjesztő és gyakran mélyen technikai formában, idén a MOM Művelődési Házban (1124 Budapest, XII. kerület, Csörsz utca 18.) rendezik meg október 12-én és 13-án (péntek és szombat, szemben a korábbi hagyományos szombat-vasárnappal!). A szervezők az egész művelődési házat teljes területével kibérelték (2 nagyterem, további 6 kisebb terem, 2 emeleten lobby, büfé, étterem, kert). Idén is a tavalyról már jól bevált vonalkódos beléptetéssel megy majd a regisztráció.

A másik fontos hír, hogy meghosszabbították az előadói (CFP) pályázatok leadási határidejét, ami azt jelenti, hogy június 15-éig lehet még ezeket benyújtani.

Ahogy már korábban is beszámoltunk róla, Ebben az évben ismét két lehetőséget biztosítanak az előadóknak: egyrészt előadhatnak a szokásos formában, másrészt a tavalyi nagy siker után ismét vezethetnek egy hello workshopot.

 

Az előadáson hasonlóan kell fellépni, mint minden más IT-biztonsági konferencián. Előadásokat sokféle IT-biztonsági témában várnak, például: mobil eszközök sérülékenységei, hardverhacking, telekommunikációs hálózatok támadási vektorai, hálózatbiztonság, operációs rendszerek biztonsága, böngészőalapú támadások, visszaélés közkedvelt alkalmazásokkal, adatbázis biztonsága, szerver hibáinak kihasználása, üzleti alkalmazásokból történő információgyűjtés, rosszindulatú mobilkódok, hackingeszközök, információs háború, hacker szubkultúra, social engineering, digitális kriminalisztika, adatvédelem, szellemi tulajdonnal összefüggő kérdések – de a felsoroltakon kívül bármi lehet, ami az információs és kommunikációs technológia sérülékenységéről közöl információt támadói és védekezői szemszögből.

A diákat angolul kell elkészíteni, de az előadás nyelve lehet magyar vagy angol, tolmácsolás az első napon lesz.

Mivel a szervezők szerint az igazi tudáshoz a parancssoron keresztül vezet az út, ezért, hogy a résztvevőket segítsék az első kritikus lépések megtételében újra meghirdetik a hello workshopokat. A hello workshop követelményei a jelentkezési oldalon olvashatóak, ahol minden egyéb információ is részletesen megtalálható.

Azóta történt

Előzmények