Újabb pornóoldalt törtek meg a hacktivisták

Egyelőre még nem világos, hogy mi volt a magát The Consortiumnak nevező csoport célja, amikor kibertámadást intéztek egy nagy pornóoldal, a kaliforniai bázisú Digital Playground ellen, melynek a honlapját egy luxembourgi cég üzemelteti, majd a több területre irányuló akció után a megszerzett személyes adatok egy részét nyilvánosságra is hozták.

A sikeres támadást maga a The Consortium jelentette be, amikor közölték, hogy több mint 73 ezer, az oldalra előfizető felhasználó érzékeny adataihoz jutottak hozzá (felhasználói nevek, e-mailcímek, jelszavak, illetve 40 ezer hitelkártya száma, lejárati dátuma és biztonsági kódja – ez utóbbiakat nem hozták nyilvánosságra, mivel, ahogy írják, nem akarták azokat büntetni, akiknek egyetlen bűne, hogy egy kis pornóhoz akartak jutni). A támadás állítólag a hónap elején történt, és tényét bizonyíthatja, hogy az oldal üzemeltetői egy időre offline helyezték a szolgáltatást, mely most már él, igaz, bizonyos korlátozásokkal.

consortium

A behatolók azt állítják, hogy nem volt nagy kihívás bejutni, mivel az oldal telis-tele volt biztonsági résekkel, annyira, hogy szinte hihetetlen volt számukra, hogy ez egy valódi netes vállalkozás, a kártyaadatokat például plain text formában tárolták. Épp ezért, írják a hacktivisták, szinte mindenhez hozzáfértek, ezek közül például adminisztrátori hozzáféréseket, ötven prémiumtartalmat közzé is tettek, de négy szerveren egészen a rendszer legmélyéig eljutottak, és üzleti leveleket, rögzített beszélgetéseket stb. is megszereztek.

A csoport azt is közölte, hogy szimpatizálnak az Anonymous, illetve a Lulzsec mozgalmakkal, ezért csatlakozni fognak törekvéseikhez.

A Digital Playground üzemeltetője, a luxembourgi Manwin annak a csoportnak a tagja egyébként, mely a múlt hónapban megtört YouPornt is működteti.

Azóta történt

Előzmények