HP-támogatás a Szegedi Egyetemnek

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Hewlett-Packard Magyarország, melynek értelmében a számítástechnikai vállalat informatikus hallgatók képzését támogatja a jövőben. Az anyagi és szakmai támogatáson alapuló együttműködési megállapodás egyik eleme a HP-ösztöndíj, amelyet minden évben egy kiváló teljesítményt nyújtó negyedéves hallgató nyerhet el pályázati úton.

Az együttműködés részeként a HP egy szakkönyvtár létrehozását is támogatja az Egyetemi Könyvtárban, ahol a hallgatók a legfrissebb informatikai, számítástechnikai szakkönyvek mellett a témával kapcsolatos folyóiratokat is megtalálhatják majd.

A Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, amely az egyetemi integráció óta tizenegy, jelentős hagyományokkal és kutatási eredményekkel rendelkező intézményt fog össze. Az Egyetem valamennyi karán egyre nagyobb hangsúlyt kap az informatikai képzés, ezért is mondta Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, hogy „a Szegedi Tudományegyetem rendkívül nagyra értékeli a HP támogatását, mivel olyan szakmai háttérhez juthat általa, amely az országban egyedülálló.”

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények