HP: a vártnál jobb eredmények

Az európai és az ázsiai piacokon jól teljesített a Hewlett-Packard, ennek köszönhetően sikerült felülmúlnia a Wall Street várakozásait a második pénzügyi negyedévben, mely az első volt az új vezér, Mark Hurd március végi kinevezése óta. Az árbevétel 7 százalékkal, 21,6 milliárd dollárra nőtt, a profit pedig 966 millió dollárra, részvényenként 33 centre kúszott fel. Az egyszeri tételek nélküli nyereség részvényenként 37 cent volt, egy centtel több, mint az elemzői konszenzus.

Az árbevétel Európában és a Közel-Keleten nőtt a legnagyobb mértékben, 10 százalékkal, ezt követte Ázsia 9 százalékkal, míg az Egyesült Államokban csupán 4 százalékos volt a bővülés. A cég sikerüzletága, a nyomtatási és képalkotási divízió ezúttal nem brillírozott, a részleg üzemi nyeresége 14 százalékkal esett vissza, ami részben az elbocsátásokkal kapcsolatos költségeknek – közel kétezer dolgozónak mondtak fel a negyedév során –, részben pedig az erős árversenynek tudható be. Mark Hurd jelezte, hogy fokozatos átalakítások kezdődnek – ami további elbocsátásokkal járhat –, a konkrét tervek azonban csak néhány hónap múlva készülnek el.

A vállalat a jelenlegi negyedévre 20,3 és 20,7 milliárd dollár közötti árbevételt és részvényenként 29-31 centes profitot vár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények