HP+MS: új hardveres biztonsági megoldások

Partnerkapcsolatukat kibővítve a HP és a Microsoft bejelentették megállapodásukat a két cég technológiáira épülő hardveres biztonsági megoldás közös gyártásáról és forgalmazásáról. A Microsoft Internet Security & Acceleration Server (ISA) 2004 alkalmazást futtató HP ProLiant DL320 tűzfal-/VPN-/gyorsítótár-szerver a hálózat és a határvédelem biztonsági problémáira reagál.

A vállalatok emellett a standard Microsoft termékek (pl. Microsoft Exchange Server, Outlook és Windows Mobile) biztonsági funkcióit kiegészítő HP ProtectTools csomag bevezetéséről is beszámoltak. A HP globális biztonsági üzletága ezen túl az IT-biztonsági szolgáltatások szélesebb körét ajánlja majd a nagyvállalati partnereinek.

„A vállalatoknak egyre komolyabb fenyegetések között kell biztonságos működést megvalósítaniuk. Ehhez pedig gondoskodniuk kell kényes üzleti információik, adataik védelméről és üzletmenetük folytonosságáról” – mutatott rá Rick Fricchione, a HP nagyvállalati Microsoft-szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Az ágazat legjobb koponyáit, folyamatait és technológiáit bevetve a Microsoft és a HP ismét közösen próbálják hozzásegíteni a vállalatokat az innovatív, alkalmazkodó működéshez, az üzleti értékteremtéshez és a minden szervezeti szintre kiterjedő biztonság fokozásához.”

A Microsoft ISA Server 2004-et futtató HP ProLiant DL320 egyszerűen bevezethető, kezelhető és felügyelhető hardveres biztonsági megoldással a két cég közös ügyfelei hatékonyan védhetik fontos üzleti alkalmazásaikat (pl. Microsoft Exchange Server, Outlook Web Access, Internet Information Services és SharePoint Portal Server). Az ISA Server 2004 és a Windows Active Directory szolgáltatások integrálása révén a rendszergazdák csoport- és felhasználószintű szabályzatok és azonosítási eljárások végrehajtására is használhatják a megoldást, például a tűzfallal kapcsolatos szabályok, a VPN felhasználók azonosítása, a kifelé irányuló web proxy szolgáltatások és a hozzáférés-szabályozás területén.

Ez a használati egyszerűség megkönnyíti a Windows Server 2003 hálózatok biztonságának növelését. A Microsoft ISA Server 2004-et futtató HP ProLiant DL320 emellett más szállítók plug-in moduljaival is kiegészíthető a még magasabb szintű hálózati biztonság és teljesítmény érdekében.

A komplett biztonsági megoldásként pozícionált Microsoft ISA Server 2004-et futtató HP ProLiant DL320 tűzfal-/VPN-/gyorsítótár-szerver várhatóan 2004 harmadik negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba, 3000 dolláros ajánlott induló áron.

Azóta történt

Előzmények