HR-központot nyitott a ZTE Budapesten

A ZTE Corporation – Kína legnagyobb tőzsdén is jegyzett távközlésiberendezés-gyártója és a vezeték nélküli megoldások egyik vezető szolgáltatója – új emberierőforrás-központot nyitott Budapesten Közép- és Kelet-Európa kiszolgálása céljából. A Bajcsy-Zsilinszky úton lévő központban egyelőre 10 szakember dolgozik, a létszám az év végéig 30 főre növekedhet. Jövőre további létszámemeléssel is számolnak – értesült a NAPI Informatika. A szolgáltatócentrum, amely logisztikai és műszaki támogatást nyújt a ZTE gyorsan bővülő európai tevékenységéhez, háttérbázisul szolgál a ZTE régióbeli emberierőforrás-, értékesítéstámogatási, marketing- és karbantartási csapatainak tevékenységéhez.

"A ZTE európai stratégiája teljes mértékben a helyi viszonyok kiaknázására összpontosul: ennek része a szorosabb együttműködés a helyi partnerekkel, illetve a helybéli munkavállalók alkalmazása. A ZTE számára rendkívül előnyös az emberi erőforrások Magyarország által kínált magas színvonala. A magyarországi központ ideális helyen van számunkra ahhoz, hogy ügyfeleink közelében dolgozzunk szerte Közép- és Kelet-Európában" – mondta el a lapnak Guo Jun, a ZTE Kelet-Európa vezérigazgatója.

A ZTE-nek jelenleg 15 irodája van Európa-szerte. Május elején a vállalatcsoport bejelentette, hogy a világ minden táján kínálja ADSL-berendezéseit a 118,6 millió ügyfelet magáénak tudó France Telecomnak és érdekeltségeinek. A kínai cég emellett megállapodást kötött az Alcatellel is: a ZTE CDMA-rádió integrálódik az Alcatel CDMA-végpontok it-megoldásaival. A távol-keleti mamutvállalkozás együttműködik a Portugal Telecommal és a Skylinkkel is, utóbbi Oroszország legnagyobb CDMA-szolgáltatója.

 

A ZTE magyarországi tevékenységét tavaly kezdte, amikor ADSL-modemek szállításáról írt alá szerződést az Invitel Rt.-vel. Napjainkra több mint 10 ezer ZTE ZXDSL 831A modemet kötöttek be az Invitel előfizetőinél Magyarország kilenc megyéjében. Az így továbbfejlesztett hálózaton vezetékes hangszolgáltatást, modemmel tárcsázható adatátviteli szolgáltatást, ISDN- és ADSL-internetszolgáltatást lehet igénybe venni. A ZTE a magyarországi 3G-s road show után Törökországban, Görögországban, Romániában, Franciaországban az Egyesült Királyságban és további hét országban turnézik, amelynek során az érdeklődők elsőként ismerhetik meg a ZTE továbbfejlesztett vezeték nélküli technológiáit és megoldásait. Ugyancsak bemutatják a társaság WCDMA szabványú, V3 nevű rendszerét, új generációs hálózati eszközeit és 3G-s szolgáltatásainak széles körét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE