Húsipari szoftverek SAPARD-támogatással

Az IFS Hungary nyerte el a Pápai Hús Rt. vállalatirányítási rendszerének (ERP) bevezetésére kiírt pályázatát. A százmillió forintos projekthez 40 százalékos támogatást nyújtott a SAPARD program.

A Pápai Hús Rt. az élelmiszeriparban egyedülálló, a vállalat minden tevékenységére kiterjedő technológiai fejlesztésbe kezdett 2004-ben. A speciálisan az élelmiszeripari folyamatokra szabott, az IFS Applications standard vállalatirányítási rendszeren alapuló fejlesztést a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező IFS végzi. A fejlesztéshez a húsipari vállalat SAPARD támogatást is igénybe vett.

A korszerű integrált rendszer bevezetésével a Pápai Hús Rt. elsősorban a szigetszerűen elhelyezkedő, meglévő szoftvereit szerette volna kiváltani. Az IFS megoldása biztosítja számukra az erőforrások hatékonyabb kihasználását, a szervezettség maximalizálását, továbbá a versenyképesség növekedését. Olyan integrált rendszer került bevezetésre, mely az értékesítés, az ellátási lánc, továbbá az üzemeltetés vonalán biztosítja a leghatékonyabb működési feltételeket és a gyors megtérülést. A megoldás egy, az élelmiszer iparágra szabott fejlesztés, mely teljes mértékben megfelel az uniós piac és az ott tevékenykedő vállalatok követelményeinek is.

Ez a fejlesztés fontos mérföldkő nemcsak a Pápai Hús Rt.-nek, hanem az iparág egészének is, hiszen az elmúlt években nem történt ilyen átfogó informatikai fejlesztés a hazai élelmiszeriparban. A rendszer az IFS Applications termelésirányítási és disztribúciós moduljain alapul. Az IFS Hungary biztosítja továbbá a hardver és szoftver elemeket, a bevezetésben pedig nem csak a magyar, hanem az IFS AB nemzetközi szakértői csapata is közreműködött.

Az első fázisban bevezetett, és már éles üzemben működő modulok lefedik az összes felvásárlással - beleértve az élő állat felvásárlást is - kapcsolatos folyamatot, illetve a beszerzés és a szállító számlák kezelésében nyújt segítséget. Jelenleg 80 felhasználó használja a megoldást.

A második fázisban még további 60 felhasználó alkalmazza majd az IFS megoldását. Ennek során valamennyi a pénzügyi, logisztikai és termelésirányítási folyamatot támogató modul bevezetése is megtörténik, 2005 első félévében.

"Az IFS számára is fontos ez a fejlesztés, hiszen az élelmiszeripar egyik kiemelt területünk. Nemzetközi csapatunk, és élelmiszeripari tapasztalataink biztosították, hogy a rendszer éles indulása zökkenőmentesen valósulhasson meg. Ez a nemzetközi szinten is egyedülálló fejlesztés fontos lépés számunkra, és minden bizonnyal egy hosszú távú együttműködés kezdete a Pápai Hús Rt.-vel." - mondta el Weiszbart Zsolt, az IFS Hungary ügyvezető igazgatója.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IFS

Előzmények