Húsz százalékot javított az ICON

Az ICON Számítástechnikai Rt. tavaly 4152 millió forint bevételt könyvelhetett el, így sikerült teljesítenie a kitűzött húszszázalékos bevételnövekedési célkitűzését. Ehhez nem volt szükség létszámbővítésre, csupán kisebb szerkezeti átalakítást valósítottak meg – hangsúlyozta Keleti Arthur, a KFKI Csoporthoz tartozó társaság igazgatója.

A húzóágazat – amely a cég egyik fő profilja is egyben – az informatikai biztonság volt, ez a terület közel 50 százalékkal növekedett. Emellett jelentős bevételeket hozott a hálózat- és szervermenedzsment is. A társaság bevételeinek összetételében továbbra is meghatározóak az államigazgatási szektor megbízásai, melyeknek részaránya nem csökkent.

A cég továbbra is igyekszik ragaszkodni ahhoz, hogy egyetlen gyártó felé sem kötelezi el magát, ezért ügyfelei mindig több gyártó több terméke közül választhatnak. „Erős a nyomás a gyáraktól a kizárólagosságra, de nekünk megéri fenntartani a gyártósemlegességet, és ez így lesz a jövőben is annak ellenére, hogy így persze a szakemberek folyamatos képzésére is többet kell költenünk” – emelte ki Keleti.

Előzmények