Elindult a 48 órás programozóbajnokság weboldala

RejtvényIdén is megrendezi 48 órás programozóbajnokságát az IBM. És bár a verseny csak október közepén lesz az ELTE-n, már most élesítették a weboldalát, melyen az érdeklődő hallgatók jó előre elkezdhetik a felkészülést. Őket már a regisztrációnál egy rejtvény várja (lásd a mellékelt képet). Akik megbirkóztak a feladvánnyal, regisztrálhatnak az oldalon, és szoftvereket, háttéranyagokat tölthetnek le, valamint beszélgethetnek a fórumban, és hírlevélben értesülhetnek a versennyel kapcsolatos információkról.

A bajnokságon a hallgatóknak majd 3 fős csapatokban egy való életből vett problémát kell megoldaniuk. Az alkalmazásnak az IBM WebSphere alkalmazás- vagy portálszerveren kell futnia, tervezéséhez és fejlesztéséhez az IBM Rational Software Architectet használhatják. Idén a verseny érdekessége, hogy a programnak részben egy Nokia E71-es mobiltelefonon is működnie kell majd, ezért előny a mobilos fejlesztési ismeret (például Symbian, J2ME).

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal vagy netbookkal lesznek gazdagabbak, különdíjként pedig Nokia E71-es telefonokat lehet majd nyerni. De nemcsak a tárgynyereményekért érdemes jól szerepelni: a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy trainee-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg.

Azóta történt

Előzmények