Így készül a távirányítós bulldog

Egy fickó túl sok rajzfilmet nézett, úgy döntött egy botra függesztett virslivel hackelné meg a kutyáját. Lézervágót és Arduinót használt.

Az internetezők nagy szerencséje, hogy a YouTube lehetőséget teremt bárkinek saját videói feltöltésére és a közösséggel történő megosztásra, amennyiben ezek bizonyos szabályok betartásával készülnek. A YouTube megengedő az olyan videókkal szemben, melyekben élő állatok távirányításával kísérleteznek. Legalábbis addig, míg senki sem sérül meg.

William Osman úgy döntött, indít egy csatornát, amiben megpróbálja a lehető legtöbbet használni a saját tervezésű 80 wattos lézervágóját, illetve különleges projekteket valósít meg, amiket minden bizonnyal még gyerek fejjel eszelt ki. Ilyen a távirányítású kutya ötlete is, melyben a klasszikus botra akasztott répát gondolta újra, virslivel és egy Arduinóval – a remekművet a Gizmodo újságírója szúrta ki.

A bulldogjára farostlemezből applikált irányítószerkezet és a kezében lévő távirányító elméletben csodásan szerepelt, a gyakorlat azonban egy kicsit másképp alakult, mint azt a férfi tervezte. Először egy CAD szoftverben alaposan megtervezte a művet, aztán nekilátott a munkának. A projektet saját oldalán részletekbe menően dokumentálta, a programkódokat is szabadon hozzáférhetővé tette, de mielőtt bárki utána csinálná, érdemes megtekinteni a videót.

Előzmények