Visszaadja az előrendelők pénzét a Starlink Indiában

Nem önszántából teszi ezt Elon Musk cége, az indiai kormány utasította erre.

A SpaceX alá tartozó Starlink műholdas internetszolgáltató a napokban úgy döntött, hogy Indiában a szolgáltatás előrendelőinek visszaadja a pénzét. Erre igazából az indiai kormány kötelezte Elon Musk cégét, ugyanis továbbra sem kapott licencet a vállalat, hogy működhessen az országban.

Indiában több mint 5000 előrendelést kapott eddig a Starlink, de a kereskedelmi licencek beszerzésével továbbra is nagy gond van, azok nélkül pedig nem indíthatnak szolgáltatást. Továbbra sem tudják, mikor kaphatják meg az engedélyeket, további akadályokat is említenek ezen felül. Ennek ellenére mihamarabb elindítanák a szolgáltatást.

A Starlink egyébként csak az egyike a sok cégnek, amely műholdas internetszolgáltatás indításán dolgozik. Az indiai kormány hivatalosan is azt kérte a helyiektől, ne rendeljék meg a Starlinket, az nem kapott engedélyt a működésre. A céget pedig felszólították, hogy ne indítsa be a szolgáltatást, és ne fogadjon előrendeléseket.

A jelenlegi tervek szerint január végén kaphat engedélyt a Starlink, áprilisra pedig már 200 ezer eszközre sugároznának internetet az országban.

Azóta történt

Előzmények