A magyar gyártású BlackBerryk haszna

Az indonéz ipar eddig is hangsúlyosan jelen volt Magyarországon, de a közeljövőben további bővülés várható, mivel megnyílik Budapesten az Indonéz Kereskedelmi Központ, amely árubemutató szerepe mellett az üzleti kapcsolatok kialakításában is tevékeny részt vállal – számolt be a tervekről a nol.hu.

Az indonéz szigetvilágban Magyarországot a BlackBerry okostelefonnal azonosítja az utca embere. A nálunk (is) gyártott kanadai mobil népszerűségét a valódi magyar exportcikkek még nem érik el, mindenesetre a kereskedelmi kapcsolatok a válság után új erőre kaptak.

A tudósításban Nusa Eka, az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC) budapesti képviseletének igazgatója (aki régiós vezetőként a cseh, a szlovák, a horvát és a bosnyák piacokért is felelős) beszámol arról, hogy a régióban Magyarországgal a legintenzívebbek a kereskedelmi kapcsolatok, ez indokolja, hogy itt rendezzék be az indonéz áruk közép-európai elosztóközpontját. Számos iparág érintett, de Magyarország indonéziai ismertségét mégis a kanadai fejlesztésű, de bérgyártásban jórészt nálunk is készülő BlackBerry okostelefonnak köszönheti, amely jó ideje a népszerűségi listák élén áll. A „Made in Hungary” felirattal ellátott mobilok mellett a magyarok jó hírét kisebb beruházások, szolgáltatások viszik Indonéziába.

Előzmények