Indul az eMagyarország Roadshow kvízjátéka

Az internet változatosságának és a szélessávú szolgáltatások sokoldalúságának bemutatására online kvízjátékot indít az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. Az eMagyarország rendezvénysorozatot a virtuális térben kiegészítő, a Magyar Turizmus Rt. közreműködésével futó játék 2005. május 31. és augusztus 17. között zajlik az eMagyarország portálon. A játék résztvevőinek egy, az internet különböző szegmenseiben elrejtett mozaik kép darabkáit kell összegyűjteniük. A mozaikkockákhoz a portálon feltett kérdések helyes megválaszolásával juthatnak el a játék résztvevői. A mozaikok szerepelhetnek web-oldalakon, érkezhetnek e-mailben, vagy gyorsüzenet-küldő alkalmazásokon keresztül, ingyenes online játékokba csempészve, esetleg szöveges állományból kell őket megadott módszer szerint képpé alakítani. Az emagyarorszag.hu oldalt felkeresők játékos formában sajátíthatják el az internetezéshez szükséges alapismereteket és ismerkedhetnek meg a szélessávú internet kínálta lehetőségekkel.

A játék megfejtői közt a roadshow utolsó állomását követően Magyarország mind a hét régiójából (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Közép-Magyarország, Nyugat-Dunántúl) egy-egy nyertes kerül kisorsolásra. A nyertesek az Intel jóvoltából Albacomp számítógépet, egy éves szélessávú internetelőfizetést (az elérhetőség függvényében a UPC, a GTS-Datanet vagy a T-Online feljánlásaként), valamint a T-Mobile jóvoltából Nokia 6020-as típusú mobiltelefont és az alapcsomagon túl 10 000 Ft-os feltöltőkártyát tartalmazó Domino csomagot kapnak, melyet szeptemberben egy nagyszabású díjátadón vehetnek át.

Az online kvízjáték támogatói mellett további piaci szereplők is csatlakoztak az eMagyarország roadshowhoz. Az Euroweb NeophoneX programja révén a kamionból négy helyszínen térítésmentesen lehet az interneten keresztül telefonálni. A helyszíni játékokon résztvevők a Vivanet ajándékait (NetCat és Domyno+ internetcsomag) nyerhetik meg.

Ugyancsak az eMagyarország Roadshow keretében kerül sor az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) által szervezett és az IHM főtámogatásával zajló III. Unoka - Nagyszülő Informatikai Verseny selejtezőire is. Az idén ősszel immár harmad ízben megrendezésre kerülő versenyre unokák és nagyszülők együttesen nevezhetnek. A párosok olyan kérdéseket kapnak, amelyek megválaszolása intenzív internetes keresést és kreativitást követel meg az indulóktól. A selejtezőkre a roadshow egyes állomásain, az eMagyarország Kamionban kerül sor.

Azóta történt

Előzmények