Idén is lesz 24 órás középiskolai informatikai verseny

InfomaratonA gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium az idén is meghirdeti 24 órás informatikai csapatversenyét azon fiatalok számára, akik széles körű informatikai jártassággal rendelkeznek. Az először tavaly megrendezett INFOmaratonra most már az ország egész területéről lehet jelentkezni, középiskolák nevezhetnek 3 fős csapatokkal.

A verseny kétfordulós, egy elődöntőből és egy döntőből áll. Az elődöntőt (selejtezőt) online rendezik majd április 2-án, míg a döntő már valós helyszínen, Gyulán lesz. A legjobb 20 csapat kerül majd a döntőbe, ahol egy 24 órás megmérettetésen adhatnak számot tudásukról és kitartásukról.

Az elődöntőben megoldandó feladatok három fő csoportra lesznek osztva: online teszt, szimulációs, illetve adatbázis-tervezési feladatok. Az online teszt egy több kérdésből álló, az informatika különböző területeit (Windows Server 2008, hálózatok, speciális Cisco-ismeretek, adatbázis-tervezés, nyílt forráskód, ASP vagy PHP) érintő feladat lesz. A szimulációs feladatokat a Packet Tracer nevű hálózatszimulációs programmal kell megoldani, az adatbázis-tervezéses feladathoz pedig szabvány SQL-ismeretek szükségesek, semmilyen speciális adatbázis-kezelői rendszer ismerete nem feltétel.

A versenyre nevezni az INFOmaraton weboldalán lehet március 29-én éjfélig. Háromfős csapatok jelentkezését várják (egy iskolából akár többét is) azzal a feltétellel, hogy a 17 és 22 év közötti korú csapattagoknak az adott oktatási intézmény jelenlegi vagy volt tanulójának kell lennie. A részvétel ingyenes, a szervezők a döntőn teljes ellátást biztosítanak a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak. A győztesek között 1,6 millió forint értékben osztanak ki díjakat.

Azóta történt

Előzmények