Ingyen DVD-lejátszót ad felhasználóinak a Kerszöv

Végleg kiszorítja a DVD a CD-t a jogászok munkaeszközének számító CompLex Jogtár esetében. A kiadó KJK-Kerszöv ezentúl kizárólag a – tavaly egy új kiadvány kapcsán már bevezetett – DVD formátumban adja előfizetőinek a jogtárat.

A havonta frissített CompLex CD Jogtár 1993 óta több mint egy millió lemezre került fel. Nemcsak az eladott példányok száma emelkedett rohamosan, hanem a lemezeken kiadott jogi dokumentumok mennyisége is. A szükséges tárhely hamarosan túllépi a 2 CD-nyi mennyiséget, és a növekedés ütemét tekintve ez is csak ideig-óráig lenne elég.

"Szerencsére kéznél volt a megoldás, hiszen a hagyományos Jogtár mellett már több mint egy éve forgalmazzuk az emelt szintű tartalommal és szolgáltatásokkal rendelkező Jogtár+ adatbázist, ami a kezdetektől DVD-n jelenik meg. Az egyetlen gondnak az mutatkozott, hogy a DVD formátum még messze nem olyan elterjedt, mint a CD. Cégünk ezért úgy döntött, hogy az átálláshoz országszerte minden felhasználónak DVD-olvasó egységet küld, s ha szükséges, ingyenes beszerelésükről is gondoskodik. Mivel előfizetőink jelentős hányada a közigazgatásból kerül ki, a „modernizáció” számos állami, önkormányzati szervezetet is érint" – nyilatkozta a váltásról Bucsi Szabó Zsolt, a cég ügyvezetője.

A hardvercsere-akció – amelyhez hasonló volumenűre még nem volt példa Magyarországon – az egész európai it-szektorban felkeltette a beszállítók figyelmét. Az akció során több konténernyi DVD-olvasó érkezett az országba.

Azóta történt

  • A KJK-Kerszöv új ruhája

    Utoljára írtuk le így a cég nevét, ugyanis az megváltozik. Az új név – CompLex Kiadó Kft. – egyben irányváltást is jelez.