Intel-befektetések a digitális otthonokért

Az Intel stratégiai befektető cége, az Intel Capital öt további befektetést eszközölt olyan vállalatokba, amelyek a digitális otthonokhoz szükséges innovatív technológiák fejlesztésén dolgoznak. Az új befektetések, melyeket az Intel Digitális Otthon Alapjának 200 millió dollárjából finanszíroztak, az alábbi cégekre terjed ki: a Cablematrix Inc. szélessávú hálózati szolgáltatásokat nyújtó szoftvervállalatra, a Mediabolic Inc. szórakoztatóelektronikai eszközökhöz való beágyazott szoftvereket fejlesztő cégre, a Pure Networks Inc. nevű, digitális otthonok számára szórakoztatóelektronikai szoftvereket és szolgáltatásokat biztosító cégre, a BridgeCo AG digitális szórakoztatóelektronikai hálózati szolgáltatásokat biztosító vállalatra, valamint az Envivio Inc. elektronikus és streamingmédia-eszközök és -rendszerek gyártójára. Az új beruházások pénzügyi adatait nem hozták nyilvánosságra.

  • A zürichi központú BridgeCo integrált chipeket és szoftvereket tervez. A vállalat hálózati adaptereit egy sor fogyasztói termékben használják, többek között a vezeték nélküli audioadapterekben, audio/videovevőkben, DVD/AVR-lejátszókban és hangszerekben.
  • Az atlantai és jeruzsálemi központú CableMatrix az On Demand Service Platform (ODSP) tervezője, amely a CableLabs PacketCable multimédiás szabványon alapul. Az ODSP technológiája lehetővé teszi a szélessávú szolgáltatók számára, hogy multimédiás alkalmazásokat telepítsenek, például a videókonferenciát, online játékokat, SIP telefonálási lehetőséget, médiafolyamokat – és mindezt magas színvonalon.
  • Az Envivio, amelynek központja San Franciscoban van, a Moving Picture Experts Group Layer 4-et (MPEG-4), illetve az Advanced Video Coding H.264 szoftver-tömörítési megoldásokat biztosítja.
  • A Mediabolic egy beágyazott szoftverplatformot bocsát rendelkezésre szórakoztatóelektronikai termékekhez, számítógépekhez és perifériákhoz. A San Francisco-i vállalat megoldásai összegyűjtik, kezelik és elosztják a digitális tartalmakat az otthonokban, így azok a lakásban bárhol hozzáférhetőkké válnak.
  • A Pure Networks fogyasztói szoftverei és szolgáltatásai különféle útválasztók, számítógépek és más eszközök alkotta hálózatok egységes kezelését biztosítják a digitális otthonokban.

Az Intel Digitális Otthon Alapjának korábbi befektetései a Digital 5, az Entropic Communications, a Musicmatch, a Staccato Communications, a Trymedia Systems, a Wisair és a Zinio Systems által folytatott fejlesztéseket karolták fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények