IP-s multimédiára hangol a GTS-Datanet

A GTS-Datanet a Cisco Systems legnagyobb teljesítményű GSR hálózati eszközeit választotta magyarországi gerinchálózatának fejlesztéséhez. A nemzetközi trönk forgalmát két új eszköz bonyolítja 10 Gigabit Ethernet és STM-16 (2,5 Gbps) sebességgel, így biztosítva a kapcsolatot a GTS-Datanet ügyfelei és a világháló nemzetközi része között.

Ilyen nemzetközi kapacitás a régióban ritka. A fejlesztések hátterében a szolgáltatás-színvonal emelése áll: az internetszolgáltató további tervei között szerepel az ügyfeleknek nyújtott sávszélesség bővítése, illetve IP-alapú multimédiás szolgáltatások bevezetése.

A vezető alternatív távközlési vállalat a sávszélesség mellett a szolgáltatásainak körét is szélesíti, ennek jegyében hamarosan áttér egy új generációs, IP-alapú ügyfélszolgálati call centerre. Emellett belső kommunikációs infrastruktúráját is a Cisco IP-alapú megoldására váltja. Ezzel a technológiával akár videohívások is bonyolíthatók, továbbá az IP-telefonok intelligens kommunikációs eszközként is funkcionálnak. Az új megoldás jóval hatékonyabb ügyfélkiszolgálást tesz lehetővé, és operatív költségmegtakarítást jelent.

Mindkét megoldás kialakítását az S&T Magyarország, a Cisco Sytems rendszerintegrációs partnere végezte, amely nemrégiben szerezte meg a Cisco Gold partneri minősítést.

Azóta történt

Előzmények

  • Új posztra igazol a GTS Datanet

    A kiskereskedelmi üzletág erősítésére új regionális értékesítési igazgatói pozíciót hozott létre a GTS Central Europe.

  • Jól megy a Ciscónak

    A hálózati berendezések piaca egészséges – derül ki a vállalat harmadik negyedéves számaiból.

  • Terjeszkedik a GTS-Datanet

    Megalakult a horvátországi leányvállalat, és még az idén Szlovéniában és Szerbiában is megveti a lábát a szolgáltató.