IP telefonok a washingtoni államigazgatásban

A beruházás, amely a DC-Net elnevezésű, optikai kábelekből felépülő kormányzati telekommunikációs rendszer része lesz, várhatóan évi több mint 10 millió dollár megtakarítást jelent majd a városnak. Az új hanghálózat „lelke” az Avaya Communication Manager IP-telefónia szoftver. A program lehetővé teszi a mobil DC-Net felhasználók elérését bárhol, bármikor, egyetlen telefonszámot használva, valamint biztosítja az adat- és hangátvitelt az asztali IP-eszközök, számítástechnikai berendezések és a vezeték nélküli készülékek között.

A hálózat több mint 60 állami szerv és mintegy 360 helyszín között biztosítja a kapcsolatot és egyaránt támogatja a vezetékes és vezeték nélküli LAN-t, valamint a VPN technológiát. Washington város korábbi beruházásai, így a több ezer ISDN-telefon továbbra is használható marad, mivel az Avaya megoldása több más kommunikációs protokoll mellett az ISDN-t is támogatja. A rendszer rugalmasságát dicséri, hogy a város használhat hagyományos TDM hangkapcsolatot, vagy IP-telefóniát is, tehát a meglévő infrastruktúrát integrálták az új rendszerbe, nem pedig lecserélték azt.

A beruházás technikai megvalósításához négy magas megbízhatóságú Avaya Média Szerver komplexumot állítanak rendszerbe, amelyek - ez 2001 óta lényeges szempont - katasztrófatűrők és redundánsak, annak köszönhetően, hogy az egyes egységek földrajzilag több helyen elosztva működnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Avaya

Azóta történt

Előzmények