Irtó jó a NOD32

Nemrég két független hazai – és rendhagyó szempontokat vizsgáló – tesztben is kitűnően vizsgázott a NOD32 vírusirtó. A PC World összehasonlító vizsgálata arra kereste a választ, hogy a különböző antivírus szoftverek mennyire fogják vissza egy átlagos Windows XP-s rendszer teljesítményét. A „Vírusirtók sötét oldala” címmel publikált teszt eredményei szerint a NOD32 „megközelítette a vírusvédelem nélküli szintidőt, és alaposan rávert a többiekre”, akik között ott volt az F-Secure Anti-Virus 2006, a Kaspersky Anti-Virus Personal, a McAfee VirusScan, a Norton AntiVirus 2006 és a VirusBuster Personal 2005. Ezért, illetve egyenletesen jó eredményei miatt a NOD32 antivírus rendszer kapta meg a „PC World Ajánlásával 2006” díjat.

Heuréka!

A vírusirtó szoftverek heurisztikus elemzői képességét vizsgálta a CheckVir laboratórium Dr. Leitold Ferenc vírusszakértő vezetésével, aminek eredményeit a CW Számítástechnika február 7-i számában publikálták. A teszt azt elemezte, hogy a különböző programok képesek-e automatikusan felismerni az ismeretlen, a szakértők által még nem azonosított vírusokat.

A kutatók idei, friss vírusokat eresztettek rá 2005. februári, illetve 2005. júniusi vírusdefiníciós adatbázissal rendelkező vírusirtók által védett számítógépekre. Az eredmények több elterjedt program heurisztikus képességeinek alapvető hiányát mutatták ki, míg a legjobban itt is a NOD32 teljesített 1738 – vagyis legközelebbi versenytársánál is kétszer több – fertőzött állomány lefülelésével.

Azóta történt

  • Jól hasít az F-Secure

    A finn it-biztonságtechnikai cég tavaly 31 százalékkal növelte árbevételét, és megőrizte vezető helyét Európában.

  • Egy férfi, egy ESET

    PhD-hallgató, gitáros és nem mellesleg a NOD32 vírusirtót forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezetője. Interjú Csiszér Bélával.

  • Minősített kémelhárító lett a NOD32

    Az ismertebb it-biztonsági cégek közül az Eset Software programja ment át elsőként a Checkmark Anti-Spyware Installed teszten.

Előzmények