IV. Kutatói Blog és Weboldal Találkozó

A virtuális seregszemlén a tudományos munkájuk mellett vagy annak részeként blogot, web-/Facebook-oldalt szerkesztőket gyűjtik ismételten egy csokorba, hogy a kutatások iránt érdeklődők közös platformon ismerkedhessenek meg a tudomány művelőinek hétköznapjaival és eredményeivel.

„Az internet világa folyamatosan változik. A tapasztalatok azt mutatjuk, a legtöbb kutató-blogger egy-két évig aktív, és a szabadidőben, magánemberként szerkesztett tudománynépszerűsítő weboldalak között is nehéz négy-öt évnél régebbit találni” – véli dr. Paszternák András vegyész, a találkozók ötletgazdája.

Kutató bloggerek találkozója 2014

A Kutatók a Neten 2014 virtuális rendezvényre várják mindazok jelentkezését, akiket mindennapjaik a laborok, levéltárak, könyvtárak varázslatos világához köt. A rendezvény a kutatók által írt, működtetett blogok és web-/Facebook-oldalak bemutatásán kívül az egymás közötti együttműködés szorosabbra fűzését is szolgálja. Az érdeklődők 2014. november 10-16. között érhetik el a virtuális találkozót a hivatalos weboldalon.

Jelentkezés online a kutatok.net/jelentkezes/ címen, határidő: 2014. október 31., a részvétel díjmentes.

A virtuális bemutatkozás hete alatt legtöbb érdeklődőt vonzó blogok, weblapok szerkesztői könyvjutalomban részesülnek.

Előzmények