Átverés az iWiW2

Hirdetés

Miután a közösségi oldalakon gyorsan terjedt a híre, tegnap már több lap is foglalkozott az iWiW2 ügyével, és egyöntetű a vélemény, hogy élelmes vállalkozók a nosztalgia érzését és a tudatlanságot kihasználó adathalász oldalt hoztak létre az iwiw2.com címen.

iwiw2

A kicsit is tapasztalt netező természetesen már az oldalra ellátogatva gyanút foghat, annyira primitív és árulkodó annak szinte minden eleme: otromba, gyorsan összetákolt weboldal, minimális tartalommal, rettenetes helyesírási hibákkal, borzalmas magyarsággal leírt a nagy szavak ellenére gyakorlatilag nulla tartalmi ígérettel, amit megfejel az a csúfság, amit általános szerződési feltételeknek hívnak, és ami csakis arra szolgál, hogy az oldal mögött lévő vállalkozás megszerezhesse a bejelentkezők adatait:

iwiw2

Az index.hu tudósítása szerint az oldal mögött a doménnév regisztrációja alapján a Deninet Kft. áll: a regisztrátor neve csak két pont, a megadott adatok azonban megegyeznek a technikai kapcsolattartó adataival. Ezt a céget, a Deninetet a WikiSpam bejegyzése szerint már többször hírbe hozták kéretlen levelek terjesztésével. Az iwiw2.com-hoz viszont a regisztrátor közlése szerint nincs közük, azt a cégjegyzék szerint főtevékenységként ingatlanokkal foglalkozó X1 Europe Kft. üzemelteti, akik szerint az oldal nem adathalász, hanem valós szolgáltatást nyújt.

A csalási kísérletre egyébként a 12 nap múlva bezáró iWiW oldalán is felhívják a figyelmet.

Azóta történt

Előzmények

  • Hamis weboldalakkal a legkönnyebb lenyúlni a pénzünket

    Töretlen, sőt egyre népszerűbb megoldás, hogy a kiberbűnözők hamis weboldalakkal jutnak olyan információkhoz, amivel meglophatnak bennünket.

  • A Facebookon kívül is van világ, de jóval kisebb

    A magyar internetezők a Facebook után a Tumblr mikroblogra és a Foursquare helymeghatározó szolgáltatásba töltenek fel a legszívesebben tartalmakat, zenét pedig a YouTube-on keresztül hallgatnak a legtöbbet.