Mobilos appal óvja a nőket Japán a szexuális bűncselekményektől

Rengeteg támadás történt tavaly, ezért készítettek egy szoftvert, amivel elkerülhetők a veszélyes területek.

Japán elindította első, szexuális bűncselekményekre figyelmeztető hivatalos alkalmazását. Kjűsü (九州 - Kyuushu) szigetén a Fukuoka prefektúrában érezhetik magukat nagyobb biztonságban az emberek, ha telepítik az Androidra és iOS-re egyaránt ingyenesen elérhető programot.


[+]

A fél Magyarországnyi lakossal bíró prefektúrában 435 szexuális támadást regisztráltak 2016-ban, ezzel a hatodik legveszélyesebb területnek számít a régió a Nikkei adatai szerint. A visszajelzések alapján sokan vártak már hasonló megoldásra, van aki szerint "minden nőnek le kéne töltenie".

A felhasználók 100 métertől 5 km-ig állíthatják az alkalmazás érzékenységét, ha pedig olyan területre érnek ahonnan korábban már jelentettek támadást, a program jelezni kezd. Hat különböző szexuális bűncselekményt különböztet meg a szoftver, ahol pedig több esetet is regisztráltak, a terület pirossal is kiemelést kap a térképen.


[+]

A Mimamotchi névre hallgató programba gyorshívót építettek, ennek használatával a többi felhasználó értesítése mellett azonnal be lehet csörögni a rendőrségre is. A hatóság aktív kampányba kezdett a nők és a gyerekek védelme érdekében, az alkalmazás népszerűsítésére szórólapokat és plakátokat helyeznek ki.

Azóta történt

Előzmények