Java alapokra épülnek a Vodafone 3G szolgáltatásai

A 2004. június 28. és július 1. között San Franciscoban megrendezett JavaOne konferencián a Sun Microsystems és a Vodafone bejelentette, hogy a közösen határozzák meg és dolgozzák ki a Vodafone live! 3G szolgáltatások Java alapú platformját. A Vodafone VFX nevű új platform lesz az alapja a 3G telefonokról elérhető Vodafone Live! szolgáltatásoknak, amelyek egyelőre GSM/GPRS hálózatokon hozzáférhetők. A Vodafone választása egyebek mellett azért esett a Sunra, mert a harmadik generációs mobil készülékek igen széles skálája fog egyre bővebb mobil tartalomhoz hozzáférést biztosítani, mely működéskritikus környezet létrehozását igényli, és ezen a területen a Sun igen gazdag tapasztalatokkal rendelkezik – áll a Sun közleményében.

A Vodafone VFX platform többek között a Java Technology for the Wireless Industry (JTWI) specifikációra fog épülni. Mivel a Vodafone teljes körű megoldást kívánt biztosítani az alkalmazásfejlesztők és készülékgyártók számára, a fejlesztést Java 2 (Standard Micro Edition Wireless Toolkitre és a Java Device Test Suite-ra alapozva) platformon kívánja megvalósítani, ami egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a fejlesztést, és kiváló minőségű készülékimplementációkat biztosít.

A Vodafone multimédiás fogyasztói szolgáltatása, a Vodafone live! többek között képek továbbítását, mobil javás játékokat, többszólamú csengőhangokat és a vezető szórakoztató cégek exkluzív tartalmát kínálja az előfizetők számára. A szolgáltatást, amelyet 2002 októbere óta 20 országban vezettek be, ma már több mint 7,5 millió Vodafone-előfizető veszi igénybe.

Azóta történt

Előzmények