Javulnak az Elcoteq eredményei

Immár a negyedik egymást követő negyedévét zárta nyereséggel Európa legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, a Magyarországon a pécsi ipari parkban mintegy négyezer alkalmazottat foglalkoztató finn Elcoteq Network Corp.

A cég a második negyedévben a mobilkészülékek és -hálózati eszközök iránti kereslet megugrása nyomán 11,2 millió euró, részvényenként 37 eurócent nettó nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 2,2 milliós veszteséggel. A Bloomberg által megkérdezett elemzők 29 cent nyereségre számítottak. Az árbevétel 28 százalékkal, 641,9 millió euróra emelkedett. A mobilszolgáltatók mind többet fektetnek be a harmadik generációs hálózatokba és meglévő GSM-rendszereik fejlesztésébe. A hálózatieszköz-gyártó üzletág az egy évvel korábbi 1,9 millióról 7,4 millió euróra növelte üzemi nyereségét.

Az Elcoteq legfőbb megrendelője, a finn Nokia a növekvő verseny közepette az utóbbi időben csökkenteni volt kénytelen mobilkészülékeinek árát, de a negyedév utolsó hónapjában már enyhült az árnyomás – mondta Jouni Hartikainen vezérigazgató. A finn cég az év egészében a tavalyinál nagyobb nyereségre és árbevételre számít.

Azóta történt

Előzmények