Jó a Kürtnél dolgozni

Az idén a Kürt Rt. lett a „Családbarát Munkahely Díj 2005” pályázat győztese középvállalati kategóriájában. A díjat dr. Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter, valamint Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter az MTA kupolatermében rendezett ünnepélyes eredményhirdetésen adta át Kürti Sándor cégelnöknek és a további nyerteseknek. Az idén hatodik alkalommal meghirdetett pályázat díjazottjai azok a vállalatok és intézmények voltak, amelyek sikerességéhez jelentősen hozzájárulnak a dolgozók munkahelyi és családi kötelezettségeit egyaránt figyelembe vevő, családbarát intézkedések.

A díj odaítélésekor a zsűri többek között olyan szempontokat vett figyelembe, mint például azt, hogy a cég dolgozói különböző munkaidőmodellekből választhatnak, zökkenőmentessé teszik a nők szülés utáni visszatérését a munkába, a munkatársak különféle juttatásokban és elismerésekben részesülnek, nagy figyelmet szentelnek az egészségmegőrzésnek, valamint rendszeresek a családdal együtt szervezett céges meg- és kimozdulások. Az egészségügyi és a családi szempontok érvényesülését mutatja az is, hogy a cég vezetése előírta: minden dolgozónak az év során 10 nap szabadságot kötelező egyben kivennie.

„Munkatársaink tudásából, tapasztalataiból profitál cégünk nap mint nap. Költségeink legnagyobb részét az élőmunka képezi, így humánpolitikánkban kiemelt szerepet kap az ő jó és jól létük, szellemi és testi egészségük karbantartása. Egy munkahely családbarát szemlélete, ha üzleti oldalról nézzük, nem jótékonykodás, hanem jól felfogott, megértett közös érdek” – mondta Kmetty József, a társaság vezérigazgatója.

Az adatmentésre specializálódott és it-biztonsági megoldásokat is kínáló Kürt dolgozóbarát üzletmodelljét nem először ismerték el: a vállalat tavaly elnyerte az Amerikai Kereskedelmi Kamara „Egészséges Munkahely AmCham Díját”.

Azóta történt

Előzmények