Jobb későn, mint soha: Magyarország is kap Eee PC-t

A tajvani Asustek magyarországi képviselete, az ASUS Magyarország Kft. ma hivatalos közleményben jelentette be, hogy az első generációs Eee PC, az ázsiai régióban és az Egyesült Államokban tavaly ősz óta kapható 701-es modell lokalizált változata május elején megérkezik Magyarországra.

Időközben egyes ázsiai országokban már megkezdődött a nagyobb kijelzővel és nagyobb kapacitású háttértárral ellátott utódmodell, az Eee PC 900 forgalmazása. Az új generációs gép május 12-én a tengerentúlon is felkerülhet a boltok polcaira, 549 dolláros fogyasztói áron. Az előzetes információk szerint ez az ár az előre installált operációs rendszertől függetlenül alakul majd, azaz az ASUS ugyanannyit kér majd a linuxos és a windowsos modellért cserébe – ezt kompenzálja, hogy utóbbi változat 16 helyett 12 gigabájtos flasmemóriás háttértárat kap csak.

Most már azt is tudni, hogy pontosan mennyit kell majd fizetniük a magyar vásárlóknak a lokalizált Eee PC-ért: a kis gép 79 900 forintos javasolt fogyasztói áron kerül a boltokba, Windows XP operációs rendszerrel, összesen öt színben (fehér, fekete, zöld, kék, rózsaszín). A közlemény szerint eleinte „korlátozott darabszámban” kerül forgalomba a notesz, később azonban folyamatos ellátást ígér a gyártó. Szerettük volna megtudni az ASUS hazai képviseleténél, mit ért pontosan a cég „korlátozott darabszámon”, illetve mennyiért lehet majd megvenni a linuxos modellt, ezekre azonban egyelőre nem kaptunk választ.

Aki nagyon akarta, eddig is hozzájuthatott (angol lokalizációjú) Eee PC-hez az országban: a gép magánimport útján hónapok óta beszerezhető, sőt boltban is megvásárolható – egyes kereskedők nagyobb tételben szállítanak be hazánkba angol lokalizációjú gépet az Európai Unióból vagy valamelyik ázsiai országból.

A magyar leányvállalat az általa importált modellekhez azonban nemcsak magyar klaviatúrát és felhasználói felületet, hanem nyugodtabb garanciális ügyintézést is nyújt, ugyanis mivel az Eee PC-re nem vonatkozik az ASUS notebookok világgaranciája, a kis noteszt csak abban az országban javítják jótállási kötelezettség szerint ingyenesen, ahonnan az eredetileg származik – mondta el lapunknak korábban Banga Zsuzsanna, az ASUS Magyarország Kft. marketingszakembere.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Eee PC a gyors és olcsó mobilinternet mellé

    Csak nem Magyarországon. A Szlovákiában működő Orange most kedvező feltételekkel kínálja az ASUS kis noteszét mobilinternet csomagjai mellé.

  • Rádupláz az Eee PC

    Az Asustek a második negyedévben annyi Eee PC-t gyárt, mint hagyományos noteszgépet. Idén meglesz az ötmilliós volumen.

  • Eee-e vagy?

    Az elején még neve se volt. Rendes. Mekegtek valami Eee-t, aztán látszott, ez lesz a spanyol viasz mégis, hát lett normális neve. Azóta netbook.

Előzmények