Jól megy a MultiSoftnak

A Microsoft Dynamics NAV (korábbi nevén Navision) vállalatirányítási rendszerek legnagyobb hazai disztribútora, a MultiSoft Számítástechnikai Kft. az idei első félévben – éves összehasonlításban – több mint 40 százalékkal növelte forgalmát. A tavalyi év első felének árbevétele 210 millió forint volt, míg az idén ugyanebben az időszakban 300 millió forintot sikerült elérni – ismertette az adatokat Kelemen Gábor ügyvezető. Ebből belföldön – főként szolgáltatásokból – 130 millió folyt be, a fennmaradó 170 millió exportból származik.

A cég várakozásai szerint az idei év összes várható árbevétele 540-600 millió forint lesz. Ez jelentős növekedés az előző évhez képest, ami elsősorban az új ügyfeleknek, a már aláírt, 650 ezer euró értékű szoftverfejlesztési szerződésállománynak és a hozzáadott értékű szolgáltatásoknak köszönhető. Ilyen hozzáadott értékű munka többek között a Microsoft Dynamics NAV-hoz kapcsolódó hét bővítmény, melyből öt horizontálisan szélesíti a felhasználási lehetőségeket (kontrolling, webáruház, és jelentéskészítő add-onok, bérmodul és házipénztár), míg további kettő úgynevezett vertikális fejlesztés (eszközök bérbeadásával, szervizelésével foglalkozó cégeknek, illetve könyvelőcégeknek szánt megoldás).

„Úgy látjuk, a kkv-szektor érdeklődése a kifejezetten számukra készült ERP-megoldások iránt még jó ideig nem csökken, és a kedvező trend tartós marad” – jósolja a cégvezető.

Azóta történt

Előzmények