Jól startolt a CeBIT

Múlt csütörtökön kezdődött és holnapután ér véget a legnagyobb európai informatikai és távközlési seregszemle, a CeBIT. A szervező Deutsche Messe AG azonban már most elégedett: a rendezvény első három napján 10 százalékkal több látogató fordult meg a gigászi hannoveri vásárterületen, mint egy évvel korábban. Nemcsak a németek érdeklődtek jobban – ők 16 százalékkal többen jöttek eddig –, mint tavaly, de Észak-Amerikából és Ázsiából is több érdeklődő érkezett, aminek köszönhetően a látogatószám 200 000 fölé kúszott.

Ennek illik is így lennie, hiszen az idei CeBIT-en rekordszámú nemzet képviselteti magát: 77 ország 6100 kiállítója van jelen. (Ez egyébként kevesebb, mint a tavalyi 6262.) A német informatikai szövetség, a Bitkom adatai szerint az első két nap kötött üzletek értéke meghaladta az ötmilliárd eurót.

Az idei CeBIT-en a hardverek és szoftverek mellett nagy hangsúlyt kapnak olyan területek is, mint a tanácsadás, az információtranszfer és a hálózatok. Nem véletlen, hogy a rendezvényen több előadás és konferencia kerül megrendezésre, mint bármikor korábban.

Azóta történt

  • Akik végigmelózzák a CeBIT-et

    Még pár nap és indul a hannoveri show, melynek látogatóit és kiállítóit legalább négyezer örömlány várja.

  • 1986. március 12.

    Az NSZK-beli Hannoverben megnyitja kapuit az első CeBIT (Centrum für Büro- und Informationstechnik), amely mára a világ legnagyobb informatikai szakkiállításává nőtte ki magát. Korábban a rendezvény a Hannoveri Vásár része volt, de az 1980-as évekre az iparág gyors fejlődésének köszönhetően túlnőtt annak keretein, ezért döntöttek a leválasztása mellett. Az első CeBIT 2142 kiállítójára 334 ezer látogató volt kíváncsi.

Előzmények