Jön a Forma-1 streaming: búcsú a tévéközvetítésektől?

A Forma-1-nek 2016-ban évtizedek után új tulajdonosa lett, hiszen a Liberty Media megvásárolta a komplett üzletet Bernie Eclestone-tól. Az amerikai cég többek között azt ígérte, hogy friss ötletekkel próbál energiát pumpálni a némiképp konzervatív Forma-1-be, és több jel is arra utal, hogy nem a levegőbe beszéltek. Többek között teljesen felforgatják az eddigi versenystruktúrát, illetve úgy néz ki, hogy jelentősen át szeretnék alakítani a közvetítési rendszert.


(forrás: Live ESPN) [+]

Legalábbis erről tanúskodnak az F1 üzleti igazgatójának, Sean Bratchesnek szavai, aki kijelentette, hogy már jövőre elindítják saját online streaming szolgáltatásukat. A cél az, hogy közvetlenül juttassák el a tartalmat a nézőkhöz, ami azt jelenti, hogy adott esetben akár ki is hagynák a bizniszből a nagy tévétársaságokat. A dolog valahogy úgy működne, mint a Netflix vagy az NFL Network esetében, tehát egy dedikált alkalmazáson keresztül lehetne előfizetési díj ellenében nyomon követni az eseményeket. Ez nyilván nem megy majd egyszerűen, hiszen jó pár országban, régióban évekre előre el vannak adva a közvetítési jogok, a mamut médiavállalatok pedig biztos nem fogják hagyni, hogy csak úgy megkerüljék őket.

Egyelőre még semmilyen konkrét részletet nem lehet tudni, tehát nem árulták el, hogy pontosan mikor indulna a szolgáltatás, hol lenne elérhető, mennyibe kerülne, na és milyen extrákat kínálna a hagyományos közvetítéshez képest. De ettől függetlenül már az, hogy maga az ötlet ilyen komoly szintre eljutott, sokatmondó, és azt jelzi, hogy a Forma-1 táján tényleg komolyan gondolják a változtatásokat.