Kedvezményes fotókidolgozás legális Windowszal

A Virusbuster egyéves licence után a Microsoft Magyarország újabb sikergyanús ajánlattal bővítette az „Eredeti Windows-Valódi Előny” (Windows Genuine Advantage – WGA) programban igénybe vehető kedvezmények körét: mostantól a legális Windowst használók igen vonzó áron hívathatják elő digitális fotóikat a FotoMarketnél. Amint az ismert, az illegális szoftverhasználat visszaszorítását célzó – és a legális felhasználókat jutalmazó – kezdeményezést tavaly ősszel indította el és idén februárban terjesztette ki Magyarországra is a szoftvervállalat, amely szerint ma nagyjából minden harmadik Windows kalózmásolat. Ennek részeként a felhasználók a cég letöltőközpontjában önkéntes alapon igazolhatták operációs rendszerük eredetét. A teszt elvégzésére különféle kedvezmények és ingyenes szoftverek ígéretével igyekezett ösztönözni a cég.

Július 26-tól éles fázisba lépett a program: ettől a naptól az ellenőrzés kötelezővé vált, és a letöltőközpontban felkínált frissítések és kiegészítések már csak a legális Windowszal rendelkező felhasználók számára elérhetők, akik folyamatosan bővülő kedvezményes ajánlatok közül választhatnak. Ezek között már a kezdetektől megtalálható a Photo Story 3 for Windows egyszerű képszerkesztő program, a Windows Movie Maker 2 és a Virusbuster egy évig használható változata is.

Most a kínálat két újdonsággal bővült: egy e-learning oktatóanyaggal – melynek segítségével a Microsoft Word 2003 gyakorlati alkalmazását sajátíthatják el a felhasználók – és a Windows XP-ből közvetlenül elérhető kedvezményes fotókidolgozással. Az előhívást a FotoMarket végzi, mégpedig igen jó áron: a 10 x 15 centiméteres nagyításokat darabonként 29 forintért készítik el az interneten feltöltött képekről. Az elkészült nyomatok Budapesten, a Lurdy-házban található FotoMarket ügyfélszolgálatán, illetve postai úton vagy futárszolgálat igénybevételével vehetők át.

A hazai Microsoft közleménye szerint egyébként a program továbbra is sikeres, éles üzemének elindítása óta Magyarországon több mint 200 000 magánszemély és vállalat igazolta operációs rendszere eredetét. Az eredetvizsgálaton fennakadt felhasználók többnyire az érvénytelen mennyiségilicenc-kulcs miatt nem jutottak át – arányuk a kelet-közép-európai országokban közel azonos, de a magyarországi adatok a legalacsonyabbak.

Azóta történt

Előzmények