Kegyelmet kapott a Siemens

6,7 millió angol font, vagyis közel két és fél milliárd forint értékű szerződést kötött a Siemens üzleti szolgáltatási ága a brit belügyminisztérium Bevándorlási és Nemzetiségi Igazgatóságával (IND). A megállapodást az teszi különösen érdekessé, hogy a nagy múltú európai gyártó már korábban is a hivatal partnere volt, de egy korábbi súlyos hiba miatt kispadra került.

Az eset 2004-ben történt, a Bevándorlási és Nemzetiségi Igazgatóság it-rendszerét akkoriban felügyelő Siemens hibájából bekövetkező rendszerleállás 77 millió fontjába (28,6 milliárd forint) került a brit közigazgatásnak. A fiaskó után a hivatal it-beszállítója az Atos Origin lett.

A belügyminisztérium a jelek szerint mostanra megbocsátott az SBS-nek (Siemens Business Services), és rábízza a munkavállalási és bevándorlási kérvényekkel kapcsolatos díjak és illetékek kezelését. A bevándorlási hivatal feladata még a munkavállalói vízum idejét túllépve, illegálisan munkát vállalók bírságolása is, ezek elszámolását eddig házon belül végezték. A mostani szerződés értelmében az összes ilyen feladatot  kiszervezik a hivatal köréből, és azokat 2006 nyarától kezdődően három évig outsourcing partnerként a Siemens SBS fogja végezni.

Azóta történt

  • Kiszállt az Infineonból a Siemens

    A német nagyvállalat eltökélte, hogy kivonul a nagy kockázatú félvezetőgyártásból, saját gyermekétől is megvált.

  • Jó formában a Siemens

    Formatervezési díjat nyert a Siemens felhasználói felülete, a Jövő Háza T-házában is látható Home Entertaintment.

Előzmények